Mijn Natuurerf

Natuurerf

Wilt u van uw erf een natuurlijk erf maken waar niet alleen uzelf maar ook allerlei dieren van profiteren? Wij helpen u daar graag bij, met een inrichtingsadvies en tips voor uitvoering!

Mijn Natuurerf

Een Natuurerf is een erf of tuin met verschillende natuurlijke elementen zoals een poel, takkenril of bloemenweide. Dit zijn waardevolle elementen voor dieren zoals egels, kikkers, vlinders en muizen, die er hun voedsel vinden of nestgelegenheid.

Het aantal dieren op het platteland neemt af. Dit komt deels omdat erven en tuinen steeds netter worden. Gaten en kieren worden dichtgestopt en rommelige overhoekjes opgeruimd. Dieren zoals egels, eekhoorns, steenuilen en vleermuizen zijn daardoor steeds minder op erven te vinden. Jammer, want ze moeten ergens wonen en het zijn leuke buren om te hebben!

Met kleine maatregelen zijn dieren vaak al gebaat. Landschap Overijssel geeft daarom advies om uw eigen natuurerf te creëren, om dieren op en rondom uw erf te helpen en daarmee de biodiversiteit op het platteland te vergroten. Natuurerven kunnen namelijk een belangrijke stapsteen of zelfs een volledig leefgebied vormen voor bijzondere, maar ook voor gewone diersoorten.

Waarom Landschap Overijssel

  • Een advies gebaseerd op jarenlange ervaring en kennis van natuur in uw streek.
  • Praktisch advies: u kunt direct aan de slag!
  • Een netwerk van betrouwbare groenleveranciers en vakkundige vrijwilligers
  • Prijsvoordelen bij een selectie deskundige leveranciers

Maak van uw erf een Natuurerf

Woont u in het buitengebied en wilt u een Natuurerf? Onze adviseur komt graag langs. U kunt kiezen uit drie soorten advies:

Mondeling advies: 175 euro

Onze adviseur komt bij u langs en geeft ter plekke een advies. Hij laat documentatie achter met praktische tips voor uitvoering.

Schriftelijk advies: 500 euro

Onze adviseur komt bij u langs en stelt samen met u een advies op. Hij verwerkt dit advies in een plan met kaart en tips voor de uitvoering.

Langjarig beheerplan: op basis van offerte

Als extra op het schriftelijke advies maakt de adviseur een langjarig beheerplan, met concrete stappen om uw erf natuurlijk te houden.

Specht

Nazorgabonnement

Zodra uw erf is ingericht als Natuurerf, ziet u hopelijk snel meer dieren verschijnen. Zij zullen u dankbaar zijn voor de nieuwe natuurelementen op uw erf. Voor de dieren op uw erf, maar ook voor uzelf, is het fijn als uw Natuurerf goed onderhouden wordt en met de soorten ‘meegroeit’! Het is daarom mogelijk om een nazorgabonnement af te sluiten.

Nazorgabonnement: 150 euro

Het nazorgabonnement van Mijn Natuurerf is een jaarabonnement. Als deelnemer van een nazorgabonnement ontvangt u jaarlijks:

  • Een bezoek van uw adviseur om samen met u uw erf te bekijken en aandachtspunten en verbeterpunten te bespreken.
  • Tweemaal per jaar een digitale nieuwsbrief met handige feitjes en tips om uw erf winterklaar te maken en in de zomer meer te kunnen genieten van uw erfbewoners.

U kunt zelf kiezen wanneer in het jaar u het bezoek van uw adviseur wil inplannen. Als u bezig gaat met de inrichting van uw Natuurerf kunt u bijvoorbeeld een bezoek inplannen om u te ondersteunen bij de aanleg. Of u plant in het voorjaar- of zomerseizoen een bezoek in, zodat u samen met uw veldadviseur op zoek gaat naar de bijzondere diersoorten op uw erf.

Een andere mogelijkheid is om juist als u aan de slag gaat met nieuwe werkzaamheden (bijvoorbeeld maaien of snoeien) uw veldadviseur uit te nodigen voor tips en ideeën voor een natuurgerichte uitvoering van de werkzaamheden. Uw adviseur kan u ook helpen aan verdere ondersteuning bij uw werkzaamheden, hij kan u een contactpersoon van een lokale vrijwilligersgroep aandragen die u mogelijk kan helpen bij bijzondere, tijdrovende klussen zoals het vlechten van heggen of het snoeien van fruitbomen!

Betrek uw buren en ontvang gratis een nazorgabonnement!

Een Natuurerf is mooi, maar een schakel van Natuurerven is ecologisch nog mooier. Heeft u samen met drie buren het plan om in nabije afstand van elkaar vier Natuurerven te maken? Dan ontvangt u alle vier een jaar lang een gratis nazorgabonnement!

JA, IK WIL MEER INFORMATIE OVER DE MOGELIJKHEDEN VAN EEN NATUURERF

Download de folder over het natuurerf >>

web hermelijn

 

 

 

 

algemene voorwaarden Nazorgabonnement:

1. U gaat een verplichting aan tot na wederopzegging.

2. De abonnementskosten worden jaarlijks rond 1 juni afgeschreven.

3. Indien u een extra bezoek wenst gaat dit op nacalculatie tegen het dan geldende uur tarief. (Tarieven zijn op te vragen bij Landschap Overijssel)

 

Maak van uw erf een Natuurerf!
roodborst
Informatie over maatregelen die u op uw erf kunt nemen om uw erf natuurlijker te maken