Nieuw seizoen Junior Rangers van start

11 september 2017

LO02510

Deze maand start weer een nieuw seizoen van de Junior Rangers. Op de Lemelerberg bij Ommen en op Landgoed Hof Espelo bij Enschede helpen enthousiaste jongeren 8-10 zaterdagochtenden per jaar mee met het natuurbeheer. Op deze manier maken ze kennis met het werk van de boswachter. Ben jij tussen de 11 en 18 jaar en lijkt het jou ook leuk om Junior Ranger te zijn? Kom dan een keer vrijblijvend kennismaken.

Roofvogels tellen, otterverblijf bouwen, meehelpen bij een evenement, beschermen van zeldzame planten en dieren. Belangrijke klussen waar jij als Junior Ranger de boswachter bij kunt helpen. Zo help je een handje mee om de natuur te beschermen. En natuurlijk, ook niet onbelangrijk, je maakt gewoon heel veel lol met elkaar!  Bovendien ga je aan het eind van het seizoen twee dagen op kamp midden in de natuur. Tijdens het kamp maak je samen met andere Junior Rangers eten en doe je allerlei leuke activiteiten, zoals vleermuizen spotten en nachttochten maken in een kano.

Een ochtend meehelpen?
Ben jij in je vrije tijd het liefst buiten bezig en vind je natuur belangrijk? Check of er een Junior Ranger in jou schuilgaat door een ochtend mee op pad te gaan. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Neem voor vragen contact op met Carin de Cloe via (0529) 408 407 of carin.decloe@landschapoverijssel.nl


Over Junior Rangers
Junior Rangers is  een internationaal programma waarin jongeren meehelpen een natuurgebied te beheren en te behouden. Ze worden betrokken bij zoveel mogelijk facetten hiervan. In Nederland is het IVN de licentiehouder en zijn er al groepen in meerdere nationale landschappen. Junior Rangers is de eerste groep die niet in een nationaal landschap start. Wij zochten voor deze groep de samenwerking met het IVN. Zo kunnen onze vrijwilligers ook gebruik maken van de ervaringen en kennis die het IVN heeft.


Terug naar nieuws