Ochtendwandeling; Frisse neuzen

12 februari, 2017

wildernis, Marco Gerritsen

Zin in een lekkere frisse ochtendwandeling? Ga dan zondagochtend 11 februari mee met de ochtendwandeling ‘Frisse neuzen’ op Hof Espelo. Samen met een gids wandel je door het nog verstilde winterbos waarbij je onder meer kunt genieten van het fluitconcert van vroege vogels. De excursie begint om 07.30 uur en duurt ca 1,5 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Er valt ’s ochtends meer in de natuur te ontdekken dan je denkt! Een mooi moment dus om een frisse neus te halen. Het is nog vroeg in de ochtend als je met de gids op pad gaat en landgoed Hof Espelo ligt er verstild bij. Toch is dit vroege tijdstip één van de mooiste momenten van de dag om van de natuur te genieten. Zoals van het gefluit van vogels en wellicht vangen we ook nog een glimp op van nachtdieren als de uil of ree die zich tegen de ochtend weer terug trekken. Tijdens de wandeling vertelt de gids meer over het landgoed en de natuur. Tip: trek stevige schoenen en warme kleren aan. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur.

Praktische informatie
De ochtendwandeling ‘Frisse neuzen’ is zondag 11 februari op landgoed Hof Espelo en start bij bezoekerscentrum Het Koetshuis. Vertrek is om 07.30 uur. De bijdrage voor deze excursie is € 3, - per volwassene, €1,50 per kind. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Vergeet je niet je pas mee te nemen? Het Koetshuis ligt aan de provinciale weg tussen Deurningen en Enschede aan de Weerseloseweg 259.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers en de Nationale Postcode Loterij.

Details


Voldoende parkeerplaats
Adresgegevens:
Weerseloseweg 259
Route (Google maps)
Activiteitenkalender
Bezoekerscentrum Hof Espelo
IMAG0106