Wandeling Prehistorie

10 maart, 2018

Excursie Dal vd Mosbeek

Het Dal van de Mosbeek is de enige plek in Overijssel waar restanten van een hunebed zijn gevonden. Tijdens de wandeling ‘Prehistorie’ op zaterdag 10 maart in het Dal van de Mosbeek gaan we naar die plek. Ook gaan we naar de grafheuvel waar de Man van Mander is gevonden. Ga mee terug in de tijd en ontdek restanten van de ijstijd en prehistorie. De wandeling start om 14.00 uur en duurt circa 2 uur.

Ooit was het Twentse landschap zeebodem. De ijstijd heeft ervoor gezorgd dat we nu een prachtig glooiend landschap hebben. Ook woonden vanaf het einde van de ijstijden mensen in het Dal van de Mosbeek. Dat weten we door de vondst van een hunebed, grafheuvels, haaientanden, scherven en vuistbijlen. Tijdens de wandeling vertelt de gids meer over die tijd en hoe de mensen leefden. Ondertussen is het genieten van de mooie natuur. Bovendien kunt u in het Infocentrum IJs & Es, waar de wandeling start, prehistorische vondsten bewonderen. Tip: trek stevige schoenen aan.

Praktische informatie
De wandeling ‘Prehistorie’ is zaterdag 10 maart en start om 14.00 uur bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander. De bijdrage voor deze wandeling is € 3, -, kinderen € 1,50. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Vergeet je niet je pas mee te nemen? Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers en de Nationale Postcode Loterij.

Details


Adresgegevens:
Bergweg 8
Mander
Route (Google maps)
Activiteitenkalender
Bezoekerscentrum het Dal van de Mosbeek
molen van frans   clifton buitink
Hier vind je o.a. Watermolen Frans