Welke school ontwerpt het meest groene schoolplein?

8 september 2017

LO020831

De provincie organiseert de prijsvraag Groen, Groener, Groenst voor de derde keer. Deze editie staat in het teken van vergroening van de schoolomgeving.

De inschrijving voor de actie ‘Het groenste schoolplein van Overijssel’ is inmiddels gesloten. Maar liefst 58 scholen hebben zich aangemeld! Wij zijn erg blij met het grote animo van scholen in Overijssel om hun schoolplein te vergroenen.
Is jullie school ingeschreven voor de actie dan krijg je op korte termijn bericht of jullie bij de groep van 25 scholen horen waarmee we een begeleidingstraject voor het ontwerp van 'het Groenste Schoolplein van Overijssel' gaan starten.


Alle basisscholen in de provincie worden uitgedaagd om hun leerlingen een ontwerp te laten maken voor het groenste schoolplein, waarop ruimte is voor natuurlijk spelen en natuureducatie. De drie beste ontwerpen krijgen een geldbedrag om het schoolplein in 2018 ook echt te gaan vergroenen. De hoofdprijs bedraagt €35.000. Beide andere prijzen zijn respectievelijk 20.000,- en 10.000 euro.

Scholen kunnen zich tot uiterlijk 1 oktober aanmelden voor de prijsvraag. Dit kan vanaf 12 september tot uiterlijk 1 oktober via www.groensteschoolpleinoverijssel.nl De eerste 15 aanmeldingen doen mee aan de ontwerpwedstrijd. Samen met NMO en IVN begeleiden we de scholen bij het ontwerpen. Inmiddels stromen al vele aanmeldingen binnen!

Tijdens een feestelijk publieksbijeenkomst in het voorjaar van 2018 worden de ontwerpen gepresenteerd. Een publieksjury beoordeelt de inzendingen. De publieksjury zal bestaan uit kinderen die de ontwerpen beoordelen. 

Programma aftrap 
De aftrap vindt plaats in park Weezenlanden, locatie 10 (zie plattegrond op www.overijssel.nl/actueel/provincie-festival/ )

- 11.00-11.10 uur Opening door Hester Maij, gedeputeerde natuur provincie Overijssel 
- 11.10-12.00 uur aansluitend knutselworkshop voor kinderen onder begeleiding van NMO, LO en IVN

Gezondheid en welzijn
Groen is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Daarom wil de provincie Overijssel meer groen stimuleren in het dagelijkse leven van alle inwoners in Overijssel. In het bijzonder wil de provincie kinderen meer in aanraking brengen met het groen. Waar kan dit beter dan op het eigen schoolplein! Groen speelt immers een belangrijke rol bij de ontwikkeling van kinderen.


Terug naar nieuws